Valmis (ko?)

01.05.2019

Hei vaan pumpernikkelit ja kaiken maailman palleroiset!

Frii on ladattu suoratoistopalveluihin. Soitatan salaa masteria vastaantuleville. Ovat tuntuneet tykkäävän, joskin ilmiö taitaa olla sama, kuin äidille soitettaessa, eivät ne varmaan hetpaikal kertoisi, jos eivät yhtään tykkäisi 😂

Teknisten seikkojen vuoksi julkaisua joudutaan silti odottamaan 17.5.2019 saakka. Sepä tuntuu pitkältä ajalta! Tässä välissä työstän seuraavaa julkaisua Majurin Peten kanssa ja promoasioita Materon Peten kanssa. Oi elämäni Petet! Friin jälkeen seuraava julkaisu on nimeltään X vuotta. Tai ei. Tai on. Siitä sitten tuonnempana!

Vaikeinta itse tuotetuissa biiseissä on irti päästäminen: milloin se on valmis? Friistä tehtiin kaksi eri masterversiota, jotka kumpikin olivat omalla tavallaan aivan hyviä. Master on siis se viimeisin versio, jossa hinkataan tasoja kohdilleen, tai epäkohdilleen, tai kumpaankin. Mistä tietää, kumpi versio on parempi ja onko tässä nyt todella valmis kappale kyseessä, kun omat aivot ovat jo mushia teoksen kanssa.

Näin lienee jokaisen projektin kohdalla jokaisen ihmisen elämässä, ken pitkään työstää yhtä ja samaa proggista. Niin myös minun. Pitäiskö joku soundi olla eri, onko ne laulut nyt oikeesti laulettu järkevään tapaan, kun ei itse enää kuule kakkendaalia ookoosta. Varsinkin näissä itse äänitetyissä lauluissa, joita siis olen päättänyt pääasiassa harrastaa on aina se vaara, ettet kuulekaan jotain olennaista moodinmuutosta kehnompaan suuntaan. Tässä kohtaa pitää ihan kiittää sitä, että on olemassa jotain Tommeja ja Teemuja ja Erkkejä, jotka tarttuvat tällaisiin kysymyksiin rehellisin ottein.

Aikuisen elämän projektien kanssa nämä kyssärit yleensä päättää deadline - vaan kun deadline on päässäni, ei sekään suojele. Mutta: kuuntelin juuri biisin ja onneksi vielä nyt parin viikon jälkeen uskon, että Frii on valmis ja valmis maailman kuultavaksi enkä malta odottaa, että se poksahtaa Mairen artistiprofiiliin teidänkin yyzzättäväksi!

Toivottavasti siinä on sinulle sitä samaa voimaa, mitä itse biisistä saan ja ysärivoimaa jakaa nuoremmillekin sukupolville! Terveisin Generation Xennial ✌️